Mikä antaa Etherille sen arvon?

Ethereumin Ether-kolikko on kiistatta arvokas eri syistä kuin Bitcoin.

Bitcoinilla on ykkössija maailman ensimmäisenä ja suurimpana kryptovaluuttana. Kolikon arvo perustuu siihen, että se on arvovarasto, joka kykenee käymään kauppaa arvolla maailmanlaajuisesti ja verrattain helpommin kuin muut vastaavat varat, kuten kulta. Ethereumin omaisuudella, Eterillä ( ETH ), on erilainen arvoehdotus, joka on todennäköisesti arvokas useista syistä.

„Ethereum saa arvonsa useista eri tekijöistä, mukaan lukien kaasumaksut, sen käyttö vakuutena, kyky lainata ja lainata, sen käyttö kaupankäynnin ja NFT: ien [ei-kiinteät merkit] -vaihtovälineenä sekä se, että se voidaan kiinnittää kiinnostuksen kohteisiin „, salauskauppias ja The Wolf Of All Streets -podcastin isäntä Scott Melker kertoi Cointelegraphille ja lisäsi:“ Sillä on myös spekulatiivista arvoa ja se saa yhä enemmän huomiota ja kiinnostusta institutionaalisilta sijoittajilta. “

Ethereumin takana oleva tarina

Ethereum on verkosto, jolla sen kaupankäynnin kohteena oleva kolikko, ETH, toimii. Ethereum lanseerattiin vuonna 2015 Vitalik Buterin -nimisen ohjelmoijan konseptin perusteella noin kaksi vuotta aikaisemmin. Lyhyesti sanottuna Ethereum toimii alustana, jolle kehittäjät voivat rakentaa projekteja tai ratkaisuja.

Ethereum-verkosta on vuosien varrella tullut katkottua salaustilaa, ja siihen on perustunut monia projekteja. Suuri määrä alkuperäisiä kolikotarjouksia käytti Ethereumia vuonna 2017 rahoitusvälineenä. Ethereumin lohkoketjuun perustuvia salausresursseja kutsutaan ERC-20-tunnuksiksi, vaikka ERC-721-tokenit ovat olemassa myös verkkoon rakennettuina ei-pysyvinä merkkeinä.

Kun projekti perustuu Ethereumiin, siinä voi olla omaisuuserä käytettäväksi kyseisessä ekosysteemissä. Tämä omaisuus olisi todennäköisesti ERC-20-merkki. Ei ole harvinaista, että projektit siirtyvät omaan mainnet-lohkoketjuunsa aloitettuaan alun perin Ethereumin lohkoketjussa.

Suuri osa salauksen hajautetusta rahoitussektorista alkoi myös Ethereumilla, jossa hajautetut vaihdot perustuivat Ethereumin blockchain-isännöintikauppaan lukuisille kapealle liittyville tunnuksille. DeFi antaa osallistujien lainata ja lainata salaustekniikkaa muun muassa. Kuten Melker totesi, ETH: lla voi olla merkitys tässä ekosysteemissä.

Ethereumin transaktiokustannukset, joita kutsutaan kaasumaksuiksi

Osa ETH: n arvosta liittyy kaasumaksuihin. Aina kun henkilö lähettää ETH: n, hänen on maksettava tietty määrä kolikkoa maksamaan tapahtumasta – samanlainen käsite kuin palkkiot, joita käyttäjät maksavat Bitcoinia ( BTC ) lähettäessä .

Suuri ero ETH: n kanssa on kuitenkin se, että ERC-20-merkkien lähettäminen aiheuttaa kaasumaksuja. ERC-20-tunnuksen lähettämiseksi transaktorin on myös pidettävä ETH: tä samassa lompakossa maksamaan tapahtumasta. DEX-kaupankäyntiin liittyy myös kaasumaksuja. Joku saattaa ostaa ja pitää ETH: ta kaasumaksuista, mikä antaa kolikolle perustason kysynnän markkinoilla.

Vuoden 2020 DeFi-puomin aikana Ethereumin verkko näki vilkasta liikennettä ja nosti kaasumaksut kohtuuttomaan tasoon. Korkea palvelumaksut jatkui 2021. Perustuen tietoihin YCharts keskimäärin ETH tapahtuman maksaa $ +39,49 helmikuussa 2021 – huomattavasti korkeampi kuin tasot kirjattu vuotta ennen. Noin 1–2 dollarin maksua pidetään normaalina. „Ethereumin keskimääräinen tapahtumamaksu mittaa keskimääräisen maksun Yhdysvaltain dollareina, kun kaivostyöläinen käsittelee ja vahvistaa Ethereumin tapahtuman“, YCharts toteaa sivustollaan.