CFTC-kommittén håller fjärrmöte om DLT och digitala valutor

Ett kommande US Commodity Futures Trading Commission, eller CFTC, rådgivande gruppmöte kommer att hålla samtal om ett antal ämnen, inklusive Distribuerad Ledger Technology, eller DLT, digitala tillgångar och handel.

Teknologirådgivande kommittén, eller TAC, en teknisk rådgivande flygel inom Bitcoin Code, planerar att genomföra en fjärrsamling den 16 juli och behandla ett antal samtalspunkter, som noterats i en nyligen avslöjad mötesagenda.

„Vid detta möte kommer TAC att höra presentationer från TAC-underkommittéerna för automatiserade och moderna handelsmarknader, Distribuerad Ledger-teknik och marknadsinfrastruktur, virtuella valutor och cybersecurity,“ sade CFTC i ett uttalande den 14 juli .

CFTC släppte mötesplanen

CFTC: s uttalande inkluderade en uppdelning av det 16 juli-telefonbaserade mötet. „TAC-mötesagendan innehåller viktiga frågor som kommer att diskuteras och talarna för varje panel,“ sade CFTC-uttalandet.

Födda nära höjden av teknikboomen 1999, TAC, ger CFTC-råd och feedback specifikt för skärningspunkten mellan teknik, ekonomi och reglering, en separat CFTC-beskrivning detaljerad .

Konturen beskriver krypto- och teknikprat

Mötets publicerade dagordning innehåller paneler om cybersäkerhet, riktlinjer för teknisk innovation, DLT och hantering av viktiga data. Dispositionen innehåller också diskussioner om centralbankens digitala valutor eller CBDC.

På agendan ingick dessutom ett avsnitt som nämner Bitcoin, med titeln: „En analys som jämför Bitcoin volatilitet mot andra tillgångar och påverkan av COVID-19 på korrelation av tillgångspriser.“

CFTC styrde tidigare Bitcoin och Ethereum som råvaror och placerade dem i samma kategori som guld, medan andra digitala tillgångar, som Ripples XRP, fortfarande sitter inofficiellt kategoriserade.