Berlin-basert Bitcoin Watering Hole Now Shuttered, Google Maps avslører

Room 77 ligger i Berlin, og er anerkjent som den første baren i verden som godtar bitcoinbetalinger.

Gjennom årene ble Room 77 et av Europas mest berømte kryptopilegrimssteder.

I følge sosiale medier scuttlebutt og Google Maps har baren nå stengt permanent, og en æra avsluttet.

Vil du vite mer? Bli med i Telegram Group og få handelssignaler, et gratis handelskurs og daglig kommunikasjon med kryptofans!

Bortsett fra å bare være en kryptoturistattraksjon, fungerte Room 77 også som et møtepunkt for mennesker med lignende tro, for eksempel veksten av kryptosfæren og tilbakevendende sensur. I 2014 ble grunnlegger Platzer også forfatter av „Bitcoin – kurz & gut“ (Bitcoin i et nøtteskall), den første boka om Profit Revolution som ble skrevet på tysk.

Trust Project er et internasjonalt konsortium av nyhetsorganisasjoner som bygger standarder for åpenhet.
bitcoin-pris

Et av verdens mest berømte pilegrimssider for kryptovaluta har tilsynelatende stengt dørene for publikum for siste gang, basert på sosiale medierapporter og Google Maps.

Rom 77, en ellers ubeskrivelig bar som ligger i Berlin, Tyskland, oppnådde stor popularitet i kryptosamfunnet etter å ha blitt anerkjent i 2011 som den første baren i verden som aksepterer bitcoin.
Kilde: Google Maps

Eid av Joerg Platzer, hadde Room 77 gjennom årene bygget opp en kultfølelse for å være et symbol på kryptokurrency-motkulturen, om enn en tydelig upretensiøs. I et innlegg på sin Twitter-konto brøt Cypherpunk Holdings sjeføkonom Jon Matonis nyheten. Et Google-søk ser ut til å bekrefte at linjen faktisk har slått seg av permanent.

“Varm øl, kalde kvinner og hurtigmat servert sakte”

Ved å bruke slagordet ovenfor og merke sin etablering som „restauranten på slutten av kapitalismen“, konverterte Platzer en toppkvalitets Berlin-kafé til et av Europas mest gjenkjennelige kryptomerk. Berlin-baserte crypto mining startup Cyberian Mine beskrev Room 77 på bloggen sin som et sted med „en undervurdert, men umiskjennelig cyberpunk-stemning.“

Som mange andre etablissementer i kryptorommet valgte Cyberian Mine Room 77 som arena for feiringen etter den vellykkede finansieringsrunden i 2018. I motsetning til andre etablissementer som aksepterte krypto, baren, som ligger i Berlins Kreuzberg-nabolag, etter alt å dømme tilbudt en desidert uspektakulær visuell og kulinarisk opplevelse.

Hva det manglet i pizzazz, ser det imidlertid ut til å ha gjort opp med ren førstegangsfordel. Flere tusen kryptomiljømedlemmer fra hele verden gjorde det spesielt til et poeng å stoppe på Room 77 når de var i Europa, bare for å delta i det nå berømte bitcoin-betalingsritualet som ble oppfunnet i 2011.

Room 77’s Politics and Community

Han ble også den første personen som gjennomførte en Lightning Network-transaksjon som involverte en fysisk vare da den ble brukt til å kjøpe øl på Room 77 i 2017.

Ved pressetiden var det uklart hva Platzers fremtidige planer er etter lukkingen av Room 77.